Onze filosofie 

DE BUREN 

 ...dromen van een buurtwinkel in het hart van een prachtig Zeeuws Vlaams dorp  


Zoals in vele Nederlandse dorpen is er in Zuiddorpe bijna geen zelfstandige activiteit meer, en moet elke dorpsbewoner zich voor de dagelijkse boodschappen met de auto verplaatsen naar de dichtstbijzijnde supermarkt. De kwaliteit van het aanbod in de supermarkten - met name brood en kant-en-klare gerechten - is bedenkelijk en vaak niet duurzaam. 

Daarnaast verdween ook de school en het gemeenteloket en hierdoor dreigt elk sociaal contact tussen de buurtbewoners verloren te gaan.

Vanuit de vraag wat we konden doen om het sociaal leven in ons dorp te verbeteren, kwamen op de idee om gezonde afhaalmaaltijden te gaan bereiden. We willen de dorpsbewoners een emotionele winkelbeleving geven: terug naar een lekkere gezonde maaltijd bij De Buren ... 

 

Omdat Ignace geen evidente naam is hier, noemen de meeste mensen van het dorp hem gewoon 'Buurman'. Hiermee, en samen met de ambitie om voor iedereen dichtbij te zijn, was de naam 'De Buren' geboren. Een buurtwinkel die een meerwaarde is voor het dorp en  waar we onze dorpsgenoten lekkere, eerlijke producten aanbieden. 

Ignace is een echte horecaman. Ruim 20 jaar had hij een eigen restaurant in Zelzate, momenteel werkt hij als kok in restaurant 'Onder de Linden' in Zuiddorpe. Hij kent dus het klappen van de horecazweep als geen ander. Een restaurantkeuken heeft voor hem weinig geheimen, daarnaast beschikt hij ook over een ruime productkennis. Hij is een sociaal dier, hij kent iedereen op het dorp en iedereen kent hem, hij slaat graag een praatje op de wandeling met de hond. 


Ignace  van De Buren